Окупанти там застрягли: ЗСУ влаштували проблеми росіянам на трьох напрямках — подробиці

6

Окупанти там застрягли: ЗСУ влаштували проблеми росіянам на трьох напрямках - подробиці

На Донбасі триває інтенсивне протистояння, українські Збройні сили демонструють помітні успіхи у відновленні позицій на Торецькому напрямку

Незважаючи на продовження агресивних штурмів з боку російських окупантів, у ЗСУ є певні успіхи. Зокрема, в районі Торецька підтверджено відкидання противника на кількох ділянках. Водночас росіяни не припиняють атаки на інших напрямках. Про це розповів політолог та військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов на своїй сторінці у Телеграм-каналі.

Читайте також: Росіяни пробили оборону біля Покровська: де зараз сунуть окупанти — подробиці

Концентрація сил противника в Донецькій області, за словами джерел, призвела до помітних ослаблень на інших напрямках. Російські війська намагалися прорватися у Курській області та на Харківщині, однак українські сили ефективно перекрили ці прориви, знищивши частину ворожої техніки і живої сили.

Ситуація на Донеччині залишається напруженою, зокрема, на Покровському та Кураховському напрямках. Російські окупанти продовжують інтенсивні атаки, зокрема, поблизу Селидового, де точаться важкі бої. Проте у багатьох випадках їхні сили зазнають втрат, зокрема й унаслідок провалів механізованих штурмів. Окупанти поступово втрачають контроль над деякими ділянками, що свідчить про затягування наступу.

Читайте також: Північнокорейські інструктори облаштовують полігони біля Маріуполя: що відбувається

Українські сили також поступово відвойовують позиції на Харківщині, продовжуючи звільнення територій від російських загарбників. Крім того, бійці ЗСУ активно відбивають спроби ворога просунутися в Лиманському районі, де тривають жорсткі бої. Генеральний штаб України з самого початку був готовий до таких сценаріїв, і на Лиманському напрямку діють одні з найкращих українських бригад.

Також ми писали, окупанти відкрили частину траси, яка з'єднає Ростов із Маріуполем під виглядом "з’єднання історичних регіонів Росії".

Предыдущая статья271 миллион евро для Украины: на что пойдет новая военная помощь от Нидерландов
Следующая статьяСалливан о вступлении Украины в НАТО: Нужно еще провести реформы