Гостра боротьба за Торецьк: ЗСУ повертають контроль, але є один нюанс

7

Гостра боротьба за Торецьк: ЗСУ повертають контроль, але є один нюанс

Збройні сили України повернули позиції в Торецьку на фоні російського наступу

Збройні сили України, ймовірно, відновили контроль над окремими позиціями в Торецьку, незважаючи на продовження наступальних операцій Росії в цьому районі. Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що геолоковані кадри, опубліковані 15 жовтня, свідчать про повернення українських сил у центр міста.

Читайте також: Росіяни пробили оборону біля Покровська: де зараз сунуть окупанти — подробиці

Спікерка оперативно-тактичного угруповання Луганськ, Анастасія Бобовнікова, зазначила 17 жовтня, що «лінія зіткнення в Торецьку постійно переміщається, тож важко оцінити, який відсоток міста контролюють Сили оборони України».

Водночас, російські "воєнкори" заявляли про просування своїх військ на глибину до 2,17 км на північ від Нью-Йорка, що розташований на південь від Торецька. Однак ISW не знайшов візуального підтвердження цієї інформації. Російські війська також досягли успіхів у Часовому Ярі, де геолоковані кадри від 17 жовтня підтверджують їхнє просування у східній частині під час механізованого штурму.

Читайте також: Північнокорейські інструктори облаштовують полігони біля Маріуполя: що відбувається

Додатково, російські війська нещодавно захопили територію рудника Блок-9 на південний схід від Часового Яру.

Наступальні дії тривають також у районах на схід від Курахового, зокрема, в Максимільянівці, де російські джерела, включаючи Міністерство оборони РФ, 17 жовтня заявили про повне захоплення населеного пункту. Проте ISW поки не підтвердив цю інформацію.

Також ми писали, на Куп'янському напрямку російська армія продовжує здійснювати атаки, використовуючи різноманітну техніку та живу силу.

ФОТО: з відкритих джерел

Предыдущая статьяВсемирный банк дал прогноз по росту ВВП Украины
Следующая статьяКандидат в канцлеры Германии требует выдвинуть Путину ультиматум по Taurus. Шольц ответил раздраженно