Полковник у Маріуполі збагачувався на солдатах: мільйон за порятунок від фронту — подробиці

5

Полковник у Маріуполі збагачувався на солдатах: мільйон за порятунок від фронту - подробиці

У Маріуполі окупаційна влада порушила справу проти полковника, який отримав понад мільйон рублів хабарів

В окупованому Маріуполі відкрили кримінальну справу проти 57-річного полковника Євгена Лужбина, який, за даними слідства, отримав не менше мільйона рублів хабарів від своїх підлеглих.

Лужбин, командир мотострілецького батальйону військової частини 95482, розташованої в селі Оленівка на території так званої "ДНР", систематично вимагав гроші від підлеглих за різні порушення, такі як вживання алкоголю або самовільне залишення частини.

Читайте також: Маріупольський виш став осередком пропаганди: студентам розкажуть про "армію тилу" і "героїв регіону"

Слідчий комітет Маріуполя порушив справу за статтею про отримання хабарів в особливо великому розмірі. За версією слідства, Лужбин протягом року погрожував військовим переведенням у штурмові підрозділи на передову, якщо вони не сплачували йому "податі". Він також вимагав від підлеглих писати заяви про добровільний перевід у ці підрозділи без вказання дати, щоб використовувати це як інструмент шантажу.

Раніше, у 2018 році, Лужбина вже судили за незаконне отримання військових виплат у розмірі 2,5 мільйона рублів, коли він був у відставці. У 2022 році його мобілізували знову. Також у серпні було відкрито справи проти кількох командирів із Забайкалля, які вимагали 50 тисяч рублів викупу від військових, яких вони утримували в ямах за порушення дисципліни.

Читайте також: Маріуполь "окупували" мігранти з Азії та Кавказу: чому вони їдуть в місто та де розселяються

Ми також писали, декілька днів тому на базі Приазовського державного технічного університету (ПДТУ) відкрили Центр цивільно-патріотичного виховання імені Романа Комісарова, маріупольця, який загинув у війні на Донбасі.

На перший погляд, центр позиціонується як місце для розвитку патріотизму серед молоді, волонтерської діяльності та соціальної відповідальності. Проте, насправді, це частина масштабної програми, спрямованої на систематичну подачу викривленої історії студентам та молоді через пропаганду, організовану проросійськими структурами.

ФОТО: з відкритих джерел

Предыдущая статьяЗеленский объяснил, почему Запад боится ударов Украины по РФ
Следующая статьяВ Киеве открылся медицинский хаб для мариупольских переселенцев, — ВИДЕО