Росія готує осінній наступ: де ворог зосереджує сили для великого прориву

6

 Росія готує осінній наступ: де ворог зосереджує сили для великого прориву

Росія готується до масштабного наступу на Курському напрямку.

Російське командування активно готується до реалізації операції на Курському напрямку, яка, за попередньою інформацією, може відбутися восени (жовтень або листопад).

Військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Костянтин Машовець повідомив, ця операція передбачає створення нової структурованої військової групи, основними елементами якої будуть мотострілецькі та танкові війська. Росіяни планують витіснити ЗСУ за межі державного кордону, що вимагатиме значних зусиль та перегрупування сил.

Читайте також: Прорив біля Вугледара: які території вже захопили окупанти

Уже сьогодні російська армія починає підготовку до цієї масштабної операції, зокрема через розгортання нових військових угрупувань та систем матеріально-технічного забезпечення. Важливою частиною підготовки є переформатування командної структури. Очікується, що буде створено нове командування "Курськ", яке підпорядковуватиметься безпосередньо Генеральному штабу РФ або командуванню об'єднаних сил РФ на південному заході.

Зараз район майбутнього наступу активно готується: після критичного ураження мостових переходів через Сейм у районах Званного та Глушкового, росіяни навели понтонні переправи та навіть відновили міст у районі Званного.

Читайте також: Росіяни ризиково наблизились до Курахового: де зараз йдуть запеклі бої

На сьогодні чисельність російського угрупування на напрямку "Суджа" досягає 40,5 тисяч військових і продовжує зростати. Тільки за цей тиждень у складі угрупування "Курськ" з'явилися нові підрозділи: два полки 106-ї повітряно-десантної дивізії та артилерійські батареї з Харківського напрямку.

Ми також писали, згідно з повідомленням українського військового з позивним "Офіцер", росіяни практично знищили всі будівлі в Георгіївці, що значно ускладнило оборону. 19 вересня російські війська здійснили потужні механізовані атаки, які українським бригадам довелось відбивати на позиціях.

ФОТО: з відкритих джерел

Предыдущая статьяISW обновил карту боевых действий: на каких участках фронта ВСУ добились успеха
Следующая статьяОккупанты превратили «Метинвест Политехнику» в свалку, — ФОТО