Контратака ЗСУ: на Курщині і Покровському фронті новий успіх – деталі

9

 Контратака ЗСУ: на Курщині і Покровському фронті новий успіх – деталі

Українські сили продовжують успішно просуватися на двох фронтах – у Курській області РФ та на Покровському напрямку в Україні.

Водночас російські окупанти досягли деяких успіхів у Харківській області та в районах поблизу Сватового, Сіверська і Часового Яру. За даними Інституту вивчення війни (ISW), українські військові продовжують операції на захід від виступу в Курській області.

Зокрема, просунулися на схід від населеного пункту Веселе, а також на північ від цього виступу, активно розвиваючи наступ 19 вересня. Збройні сили України просунулися на південний схід від Шептуховки та Найдьонова, продовжуючи атакувати в напрямках Любимівки, Обухівки, Крем’яного та Борків.

Читайте також: Біля Маріуполя ЗСУ підірвали склади з боєприпасами росіян: кадри розгрому

Крім того, 19 вересня супутникові знімки зафіксували масштабні пожежі на 107-му арсеналі Міністерства оборони рф у Тверській області після удару українських безпілотників.

Читайте також: Прорив біля Вугледара: які території вже захопили окупанти

Українські сили також досягли успіху на Покровському напрямку, відвойовуючи території. Однак у Харківській області, біля Сватового, Сіверська і Часового Яру, російські окупанти змогли незначно просунутися. За інформацією ISW, російські війська просунулися на південний схід від Сіверська, зокрема в районі Виїмки та Івано-Дар'ївки, а також на північ від Часового Яру.

Незважаючи на локальні успіхи російських військ, українські захисники продовжують контратаки та зберігають ініціативу на ключових ділянках фронту.

Раніше повідомлялося, росіяни просунулися на 3 км під Кураховим, однак запеклі бої за Георгіївку ще не закінчилися. Підрозділи російських військових, ймовірно, змогли просунутись у селі Георгіївка на Курахівському напрямку в Донецькій області, що наблизило ворога до Курахового на ще 3 км.

ФОТО: з відкритих джерел

Предыдущая статьяЗеленский и фон дер Ляйен обсудили энергетическую поддержку и вступление Украины в ЕС
Следующая статьяУкраине не нужно будет возвращать новый кредит 35 млрд евро от ЕС